יום שבת, 17 במרץ 2012

אדריכל מקצועי - כיצד יש לתכנן פינות אוכל מותאמות אישית

בעבר היו פינות האוכל כשמן כן הן, מיועדות אך ורק לאותו פרק זמן שבו אנו אוכלים, בין אם עם המשפחה או בין אם בגפנו. יחד עם זאת, בימינו אנו קיבלו פינות האוכל תפקיד משמעותי יותר שכן לא פעם מדובר גם במקום שבו ניתן לקיים פגישה (הן חברתית והן מקצועית – בעבור מי שעובד מהבית) ואף להפוך את פינת האוכל לשולחן העבודה הקבוע שלכם. בדיוק מהסיבות הללו זוכה פינת האוכל כיום לחשיבות יתרה והופכת הלכה למעשה לאחד מהמרכיבים המשמעותיים ביותר בבית כולו. במאמר שלפניכם נתייחס למספר שלבים בתכנון ועיצוב פינות אוכל בהתאמה אישית – החל מהגדרת ייעודה של פינת האוכל וכלה בהתאמתה לסביבה הקיימת.


Eyal Geluda | אדריכלות בתים | אדריכל פניםהגדרת התפקיד תחילה
הדבר הראשון שיהיה עליכם לעשות הוא לשאול את עצמכם לשם מה אתם זקוקים לפינת אוכל או במילים אחרות, מה יהיה ייעודה המרכזי. האם כאמור תהיה זו אך ורק פינת אוכל או שמא מעבר לכך כמקובל היום. בהקשר הזה עליכם לקחת בחשבון שורה של משתנים ובהם בין היתר את החלל העומד לרשותכם, הרגלי האכילה ואפילו את תדירות השהייה שלכם ושל בני ביתכם בבית. הגדרת התפקיד היא חשובה משום שממנה נגזר המשך התהליך כולו.

מקשה ויזואלית אחת
בשלב הבא תצטרכו לבחור את רהיטי פינת האוכל כך שיעלו בקנה אחד עם הקו הדומיננטי של הדירה, הן בכל הנוגע לצבע והן בכל הנוגע לצורה ולמבנה הכולל, תוך שימת דגש על המטבח.

לקריאת הפוסט במלואו - אדריכלות למשרדים

"הום אואטפיטרס" בהנהלת eyal geluda(אדריכל מקצועי) הינה חברה המספקת את מגוון השרותים הקשורים בתכנון אדריכלי, שיפוץ ועיצוב החלל תוך מתן דגש על איכויות הגימור וניצול השטח ברמה האופטימלית והפונקציונלית לכל בית, דירה, עסק או משרד.

אין תגובות:

פרסום תגובה